türkiye’de kumar yargı yetkisi belgesi çıkarma

Serkan Ağar Türkiye Futbol Federasyonu TÜRK İDARE HUKUKU SİTESİ

– (1) Bir suça ilişkin delil elde etmek amacıyla, mağdurun bedeniüzerinde tıbbî muayene yapılabilmesine veya kan, saç, tükürük, tırnak, cinselsalgı gibi örnekler alınabilmesine; sağlığını tehlikeye düşürmemek koşuluyla,Cumhuriyet savcısının istemiyle ya da re’sen hâkim veya mahkeme tarafındankarar verilebilir. (3) Üst sınırı iki yıldan daha az hapis cezasını gerektiren suçlardakişi üzerinde beden muayenesi yapılamaz; kişiden kan, saç, tükürük, tırnak,cinsel salgı gibi örnek alınamaz. – (1) Usulünce çağrıldığı hâlde gelmeyen veya gelip de yeminden, oy vegörüş bildirmekten çekinen bilirkişiler hakkında 60 ıncı maddenin birincifıkrası hükmü uygulanır. (2) Cumhuriyet savcısı, katılan, vekili, şüpheli veya sanık, müdafiiveya kanunî temsilci, ret hakkını kullanabilirler. Hâkim veya mahkemetarafından atanan bilirkişinin adı ve soyadı, engel sebepler olmadıkça rethakkına sahip olanlara bildirilir. (2) Belirlenen süre içinde raporunu vermeyen bilirkişi hemen değiştirilebilir.Bu durumda bilirkişi, o ana kadar yaptığı işlemleri açıklayan bir rapor sunarve görevi sebebiyle kendisine teslim edilmiş olan eşya ve belgeleri hemen geriverir. Bu bilirkişi, 64 üncü maddede öngörülen listelerden çıkarılabileceğigibi; gecikme dolayısıyla uğranılmış zararları ödemesine de karar verilebilir. A) Resmî bilirkişilikle görevlendirilmiş olanlar ve 64 üncü maddedebelirtilen listelerde yer almış bulunanlar.

Başkan ve üyeler tahkikat süresi içinde disiplinsizlik yapan personelin ve birbirlerinin en yakın amiri olamazlar. (2) Kınama cezası; öğrencinin, disiplinsizlik teşkil eden davranışlarda bulunduğunun somut olarak tespit edilmesi ve bunun yazı ile bildirilmesidir. Bu ceza, disiplin amirleri tarafından ekli (1) sayılı çizelgeye göre verilir. (8) Türk Silahlı Kuvvetlerinde sözleşmeli statü ile görev yapan personelin sözleşmelerinin feshine ilişkin özel kanunlarındaki hükümler ile Türk Silahlı Kuvvetlerinden ayırma ve çıkarmaya ilişkin diğer kanunlarda düzenlenmiş hükümler saklıdır. (2) Disiplin amirleri, disiplin yönünden eğitilmesine ve ıslah edilmesine katkı sağlamak amacıyla maiyetine ilave görev ve sorumluluklar verebilir. Verilecek görev ve sorumluluklar; işlenen fiilin niteliğine, personelin statüsüne, rütbesine ve makamına uygun ve ölçülü olur. Bu kapsamda verilen görevler hizmete yönelik emir olarak kabul edilir. (3) Bir fiilin birden fazla disiplinsizlik teşkil etmesi hâlinde ağır olan disiplin cezası verilir. Bu derste öncelikle karşılaştırmalı hukukun amacı, işlevi ve ele alınışı, tarihçesi incelenecektir. Ders kapsamında Anglo-Sakson Hukuku, Kıta Avrupası Hukuku, Kuzey Avrupa Hukuku hukuk geleneklerine ilişkin olarak sistemler arasında karşılaştırma yapılabilecek düzeyde bilgi verilecek ve bu bilgi çerçevesinde Türk hukukunun konumu değerlendirilecektir.

(4) Başkanın, kamu davasının açılmasına karar vermesi halinde;Cumhuriyet savcısı kamu davasını açar. (2) Cumhuriyet savcısı, maddî gerçeğin araştırılması ve adil biryargılamanın yapılabilmesi için, emrindeki adlî kolluk görevlileri marifetiyle,şüphelinin lehine ve aleyhine olan delilleri toplayarak muhafaza altına almaklave şüphelinin haklarını korumakla yükümlüdür. (2) Yukarıda belirtilen hâllerde müdafi soruşturmanın veya kovuşturmanınyapıldığı yer barosunca görevlendirilir. (4) Müdafi hazır bulunmaksızın kollukça alınan ifade, hâkim veya mahkemehuzurunda şüpheli veya sanık tarafından doğrulanmadıkça hükme esas alınamaz. (7) Mahkeme, istemde bulunanı, Cumhuriyet savcısını ve Hazine temsilcisinidinledikten sonra kararını verir. (3) Teknik araçlarla izleme kararı en çok dört haftalık süre içinverilebilir. Bu süre gerektiğinde bir defaya mahsus olmak üzere uzatılabilir.

Alındı belgesi ciltlerinin koçan kısmı iki suret olarak bastırılabilir. Ancak, koçan yaprağının bir suretinin cilt koçanında, diğerinin ise muhasebe evrakları arasında düzenli olarak saklanması zorunludur. İşletme hesabı esasına göre defter tutan dernekler, yukarıda belirtilen hadde bağlı kalmaksızın yönetim kurulu kararı ile bilanço esasına göre defter tutabilirler. Sandığı bulunan dernekler, sandıklarına ait genel kurul sonuç bildirimi ve eklerini bu maddede belirtilen usulde mülki idare amirliğine bildirirler. Madde 16- Şubeler, olağan genel kurul toplantılarını, merkez olağan genel kurulu toplantısından en az iki ay önce tamamlamak ve genel kurul sonuç bildiriminin bir örneğini toplantının yapıldığı tarihi izleyen otuz gün içinde mülki idare amirliğine ve genel merkezlerine bildirmek zorundadırlar\. Burada vakit geçir, unutulmaz anlar yaşa. paribahis\. Madde 11- Federasyon ve konfederasyon kuruluş bildirimleri ve eklerinin incelenmesinde, sonucun kuruculara bildirilmesinde derneklere ilişkin hükümler uygulanır.

  • Disiplinsizlik yapanın astı konumunda olan üyelerin yerine yedek üyelerden, yedek üyeler arasında da uygun nitelikte personel bulunmuyor ise birlik veya kurum içerisinden geçici görevlendirme yapılır.
  • Görevdeyken verilen bir disiplin cezası, herhangi sebeple görevden ayrılan kişi hakkında uygulanabilecek midir?

(6) Hüküm fıkrasında, 223 üncü maddeye göre verilen kararın neolduğunun, uygulanan kanun maddelerinin, verilen ceza miktarının, kanunyollarına başvurma ve tazminat isteme olanağının bulunup bulunmadığının,başvuru olanağı varsa süresi ve merciinin tereddüde yer vermeyecek şekildeaçıkça gösterilmesi gerekir. (4) Şüpheli veya sanığın yakalanabilmesi için, kullanmakta olduğu mobiltelefonun yeri, hâkim veya gecikmesinde sakınca bulunan hallerde Cumhuriyetsavcısının kararına istinaden tespit edilebilir. Bu hususa ilişkin olarakverilen kararda, kullanılan mobil telefon numarası ve tespit işleminin süresibelirtilir. Tespit işlemi en çok üç ay için yapılabilir; bu süre, bir defa dahauzatılabilir. (3) Birinci fıkra hükmüne göre verilen kararda, yüklenen suçun türü,hakkında tedbir uygulanacak kişinin kimliği, iletişim aracının türü, telefonnumarası veya iletişim bağlantısını tespite imkân veren kodu, tedbirin türü,kapsamı ve süresi belirtilir. Tedbir kararı en çok üç ay için verilebilir; busüre, bir defa daha uzatılabilir. (2) Devlet sırrı niteliğindeki bilgileri içeren belgeler, ancak mahkemehâkimi veya heyeti tarafından incelenebilir. Bu belgelerde yer alan ve sadeceyüklenen suçu açıklığa kavuşturabilecek nitelikte olan bilgiler, hâkim veyamahkeme başkanı tarafından tutanağa kaydettirilir. (4) Sadece adlî para cezasını gerektiren veya hapis cezasının üst sınırıiki yıldan fazla olmayan suçlarda tutuklama kararı verilemez.

Sulh Ceza Hakimliği’nin verdiği içeriğin çıkarılması veya erişimin engellenmesi kararları doğrudan Erişim Sağlayıcıları Birliği‘ne gönderilir. Erişim Sağlayıcıları Birliği, özel hukuk tüzel kişisi niteliğindedir. Bu birliğe üye olmayan internet servis sağlayıcıları (Örn, TUrkcell, TTNET, Kablonet vb.) faaliyette bulunamazlar. Birlik tarafından erişim sağlayıcıya gönderilen içeriğe erişimin engellenmesi kararının gereği derhâl, en geç 4 saat içinde erişim sağlayıcı tarafından yerine getirilir. Sulh ceza hakimliği, bu madde kapsamında vereceği erişimin engellenmesi kararlarını esas olarak, yalnızca kişilik hakkının ihlalinin gerçekleştiği yayın, kısım, bölüm ile ilgili olarak (URL, vb. şeklinde) içeriğe erişimin engellenmesi yöntemiyle verir. Zorunlu olmadıkça internet sitesinde yapılan yayının tümüne yönelik erişimin engellenmesine karar verilemez. Ancak, hâkim URL adresi belirtilerek içeriğe erişimin engellenmesi yöntemiyle ihlalin engellenemeyeceğine kanaat getirmesi hâlinde, gerekçesini de belirtmek kaydıyla, internet sitesindeki tüm yayına yönelik olarak erişimin engellenmesine de karar verebilir. Bu derneklerin para, mal ve haklarının tasfiyesi mahkeme kararında belirtilen esaslara göre yapılır ve tasfiyenin tamamlanmasını müteakip, durum ilgili mülki idare amirliğine bildirilir. Madde 74- Her sandığın, dernek yönetim kurulunca hazırlanıp genel kurulca kabul edilen bir sandık yönergesi bulunur. Bu yönetmelikte aşağıdaki hususların belirtilmesi zorunludur.

Organlarda boşalma oldukça yedekler en fazla oy almış olandan başlanarak aynı organ tarafından göreve çağırılmak suretiyle boşluklar doldurulur. Yönetim Kurulu asıl üyelikte 6, Onur Kurulu asıl üyelikte 8, Denetim ve Balotaj Kurulları asıl üyelikte 5 yıl kıdemi bulunan Cemiyet asıl üyeleri arasından seçilirler. Kuruldan izin almadan ya da hastalık ya da görev gibi bir özür bildirmeden aralıksız üç toplantıya katılmayan üye istifa etmiş sayılır. Uyarma; Cemiyet üyesinin Tüzük kuralları ile Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesindeki ilkelere uygun davranması gerektiğinin bildirilmesidir. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nde Denetim Kurulu tarafından iç denetim yapılabileceği gibi, bağımsız denetim kuruluşlarına da denetim yaptırılabilir. Bağımsız denetim kuruluşlarınca denetim yapılmış olması, Denetim Kurulunun yükümlülüğünü ortadan kaldıramaz. Denetim Kurulu en az iki üye ile görev yapar ve iki oyla karar verir. Genel Sayman görevlerinden Yönetim Kuruluna karşı sorumludur. Mahkeme ilamlarının icaplarına göre eylem ve işlem tesis etmeyen idare aleyhine Askeri Yüksek İdare Mahkemesinde tam yargı davası açılabilir.

A) Türkiye CumhuriyetiDevletinin varlık ve bağımsızlığına, Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmezbütünlüğüne, Atatürk ilke ve inkılâplarına aykırı olamaz. (4) Medya hizmetsağlayıcılar, ticarî iletişim ile üçüncü şahıslar tarafından üretilenler dedâhil olmak üzere, yayınlanan tüm yayın hizmetlerinin içeriğinden ve sunumundansorumludur. MADDE 6 – (1) Yayın hizmetlerinin içeriğine veyayınlanmasına önceden müdahale edilemez ve yayınların içeriği öncedendenetlenemez. (3) 5846 sayılı Fikir veSanat Eserleri Kanunu hükümleri saklı kalmak kaydıyla yeniden iletimin usul veesasları Üst Kurulca yönetmelikle düzenlenir. Chargeback prosedürü önemine binaen ayrı bir makalemizin konusunu teşkil etmektedir. Konunun ayrıntıları için chargeback işlemleri ile ilgili makalemizi okuyabilirsiniz. Burada müvekkillerimizin işleri vasıtası ile savcılıktan öğrendiğimiz ve kişiye göre az çok değişen belgelerin temin edilip bir dilekçe ile başvuru yapılması gerekmektedir. (4) Eski hâle getirme isteminden doğan giderler, hasım tarafının esassızkarşı koymasından meydana gelmiş değilse, bu istemi ileri sürene yükletilir. (2) Bu kişinin önceden ödemek zorunda kaldığı giderler, DevletHazinesince üstlenilir. (2) Hüküm ve kararda yargılama giderlerinin kimlere yükletileceğigösterilir. (2) Yargılamanın yenilenmesi istemi hükümlünün lehine olarak yapılmışsa,yeniden verilecek hüküm önceki hükümle belirlenmiş olan cezadan daha ağır bircezayı içeremez.

Maddesinde, disiplin cezasına karşı idari başvuru (itiraz) için, “şikâyet” kavramı kullanılmıştır. “Şikâyet” kavramının sözlük anlamı, hoşnutsuzluk belirten söz veya yazı, sızlanma, yakınma, birinin yaptığı yanlış bir iş veya davranışı daha üst makamdakine bildirme[429]; hukuki anlamı ise, takibi şikâyete bağlı olan suçlarda mağdurun Cumhuriyet Savcılığına takibata başlaması için müracaatta bulunması[430] olarak tarif edilmektedir. Maddesinde[421] ise Harp Okulu öğrencilerinin disiplin ve diğer nedenlerle hangi durumlarda okuldan çıkarılacakları düzenlenmiştir. Bunlar disiplin notunu kaybetme ve disiplin notuna bakılmaksızın öğrenci niteliğini kaybetme olarak kanunda yer almaktadır. Konuyu düzenleyen Harp Okulları Yönetmeliğinin[422] “Disiplin Nedeniyle Okuldan Çıkarılma” başlıklı 61.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *